Vürtsikas porgandisupp läätsedega

Nii mõneski blogis on juba juttu olnud sel reedel, 16. märtsil, Tallinnas Tornimäe Mamos toimuvast üritusest pealkirjaga Porgandimaffia. Lühidalt kokkuvõttes on Porgandimaffia näol tegemist tarbijate võrgustikuga, mille eesmärk on tarbida selleks, et võidaksid ettevõtted, mis teevad sotsiaalselt kõige vastutustundlikumaid otsuseid. Näiteks Mamo on lubanud kampaaniast saadud tulu eest hankida oma laoruumidesse energiasäästlikud liikumisanduriga valgustid. 
Kel huvi, siis rohkem infot nende FB lehelt või www.carrotmob.org.

Porgandimaffia toetuseks aga lihtne karrine porgandisupp, millesse lisatud ka punaseid läätsi. Mõnus, kerge ja tervislik.



Vürtsikas porgandisupp läätsedega


4-le sööjale


1 sibul
2 sl võid
500 g porgandeid
1 dl punaseid läätsesid
0,5-1 tl karripulbrit
soovi korral veidi Cayenne’i pipart
1 l köögiviljapuljongit
1 dl rõõska koort
soola


serveerimiseks kreeka pähkleid ja palsamikreemi


Tükelda sibul ja kuumuta paksupõhjalises potis võis klaasjaks. Koori porgandid, tükelda 1-cm pikkusteks juppideks ja lisa koos läätsedega potti. Kuumuta porgandeid ja läätsi paar minutit, puista peale karripulbrit. Vürtsikama supi jaoks lisa Cayenne’i pipart. Vala peale kuum puljong ja keeda 15-20 minutit. Tõsta pott pliidilt, sega juurde rõõsk koor ja püreesta supp saumikseriga. Maitsesta soolaga. Serveeri kreeka pähklite ja palsamikreemiga. Serveeri kõrvale krõbedat saia.


Veel toite porgandist:
Porgandimuffinid toorjuustuglasuuriga
Mahlane ananassi-porgandi plaadikook
Ahjuköögiviljad palsamikreemi ja kreeka pähklitega
Porgandi-apelsinikook



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga