Grillitud ploomid kaneelise mascarponevahuga
Need kuldkollased ploomid valmisid minu poolt eilsel grilliõhtul Maitseelamuste kojas.
Kellele ploomid tunduvad esialgu vaid hapude viljadena, pööravad kindlasti teist usku pärast selle magusroa maitsmist. Grillil küpsevad ploomid pehmeks ja siirupiselt magusaks ning kõrvale serveeritud kaneelise mascarponevahuga moodustavad ideaalse koosluse. Ja iseäranis mõnusalt meelitab sööjaid grillilt hõnguv karamelline lõhn.
Kellele ploomid tunduvad esialgu vaid hapude viljadena, pööravad kindlasti teist usku pärast selle magusroa maitsmist. Grillil küpsevad ploomid pehmeks ja siirupiselt magusaks ning kõrvale serveeritud kaneelise mascarponevahuga moodustavad ideaalse koosluse. Ja iseäranis mõnusalt meelitab sööjaid grillilt hõnguv karamelline lõhn.
Grillitud ploomid kaneelise mascarponevahuga
4-le
4 ploomi
6 sl mett või heledat suhkrusiirupit
Mascarponevaht:
200 g toasooja mascarponet
1/2 tl jahvatatud kaneeli
1-2 sl suhkrut
veidi sidrunimahla
Poolita ploomid, eemalda kivid. Sega ploomipoolikud heleda suhkrusiirupiga.
Sega toasoe mascarpone kaneeli, suhkru ja veidikese sidrunimahlaga.
Pintselda grillrest õliga ja aseta siirupised ploomid restile lõikepind allpool. Grilli ploome 2-3 minutit, seejärel teiselt poolt 1-2 minutit.
Serveeri kohe koos mascarponevahuga.