Keedukreemine õunakook

Õunahooaeg on täies hoos, mis tähendab, et õunakookegi tuleb ahjust tavapärasest rohkem. Vanad head õunakoogid, nagu Kanada õunakook, pärmitaignal õunakook, õuna-juustukook, on juba mitmeid kordi tehtud, siis tahaks miskit uut proovida.
Keedukreemiga õunakook on tõeliselt mõnus ja hõrk kohvi kõrvale. Eriti ilusa õunamustri saab peale kasutades punase koorega õunu.


Keedukreemine õunakook

Põhi:
180 g jahu
1 dl suhkrut
125 g külma võid
1 muna

Keedukreem:
4 dl piima
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
4 sl jahu
3 muna
1 sidruni riivitud koor

3-4 õuna
2 sl sulatatud võid

Põhja valmistamiseks haki külm või jahu ja suhkruga puruks, sega juurde muna ja vormi ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse ja tõsta 30 minutiks külmkappi.
Samal ajal valmista keedukreem. Selle jaoks kuumuta potis piim, lisa suhkur. Teises kausis klopi lahti munad, sega juurde vaniljesuhkur, jahu ja sidrunikoor. Vala pidevalt segades munasegu kuumale piimale. Kuumuta segu pidevalt segades kuni kreem muutub paksemaks (hapukoorepaksuseks). Tõsta pliidilt ja lase hetk jahtuda.
Suru koogitainas ettevalmistatud 24-cm lahtikäivasse koogivormi põhja ja äärtele. Toesta taignaääred rullikeeratud fooliumiga, et need eelküpsetamisel oma kuju säilitaksid. Küpseta põhja 6-8 minutit 200-kraadises ahjus.
Vala keedukreem eelküpsetatud koogipõhjale. Viiluta õuna õhukeselt ja lao koogile. Pintselda pealt sulatatud võiga.
Küpseta kooki 40 minutit 180 kraadi juures. Lase jahtuda.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga