Röstitud kõrvitsa supp magusa chilli toorjuustuga

Kõrvitsasupp on sombusel ja külmal sügisel täiesti asendamatu. Kena kuldkollane supp pisut särtsaka tšilliga lööb seest kohe soojaks.
Ahjus röstitud kõrvits annab supile hoopis parema maitse, nii on tegelikult kõigi köögiviljadega, et ahjus muutuvad need mõnusalt magusaks ja krõmpsuks. Kui kõrvitsa röstimine ette võtta, siis teha kohe suurem kogus (tavaliselt on ju kõrvitsad nagunii hiigelmõõtu) ja ülejääk sügavkülmutada, et ka talvisel ajal oleks hea kõrvitsapüreed võtta ja kasutada supi tegemisel, risotos või hoopis kõrvitsaküpsistes.

Seekord katsetasin supis Valio uut magusa chilli toorjuustu, mis kenasti kreemjaks sulas, muutes tekstuuri pehmeks ja rammusamaks.


Röstitud kõrvitsa supp magusa chilli toorjuustuga

4-le sööjale

1 kg kõrvitsat
oliivõli
1 sibul
2 sl võid
1 l kanapuljongit
100 g Mustapekka magusa chilli toorjuustu
soola

Tükelda kõrvits, piserda oliivõliga ja rösti ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit kuni kõrvits on pehme. Kraabi lusikaga pehme sisu potti.
Kuumuta potis võis hakitud sibul kuni sibul on muutunud klaasjaks. Lisa kõrvitsamass ja puljong. Hauta madalal kuumusel 15 minutit. Püreeri supp saumikseriga. Lisa tükeldatud toorjuust (soovi korral hoia mõned tükid serveerimiseks), sega kuni toorjuust on sulanud ja lase veelkord korraks keema tõusta. Maitsesta soolaga.

*Mustapekka toorjuuste jagas katsetamiseks Valio



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga