Suvikõrvitsakook mooniseemnetega
Rohkem põnevaid retsepte, kuidas köögivilju magusates küpsetistes kasutada, vaata Nami-Nami kooskokkamise teemast.
Suvikõrvitsakook mooniseemnetega
300 g suvikõrvitsat
1 sidruni mahl ja koor
200 g võid
150 g suhkrut
3 muna
1 tl mooniseemneid
200 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Toorjuustukate:
200 g toasooja toorjuustu
1 sidruni mahl
85 g tuhksuhkrut
1 tl mooniseemneid
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, seejärel suvikõrvitsa, mooniseemned ning sidrunimahl ja riivitud koor. Sega taignasse küpsetuspulbriga segatud jahu ja näpuotsatäis soola. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi või ettevalmistatud rõngasvormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit (kontrolli küpsust puutikuga). Lase jahtuda.
Katte jaoks klopi toasoe toorjuust tuhksuhkru ja sidrunimahlaga kreemjaks massiks. Kata kook kreemiga ja raputa peale mooniseemned.
Retsept: Oma Maitse (okt 2012)
Tere,
Tundub väga maitsev:-)
Siiani olen kasutanud suvikõrvitsat, aga täistera nisujahuga, mis jääb siis tumedama värvusega. Suvikõrvits annab koogile mahlasust. Kas antud kook on magusam või paneb toorjuustukate täpi i-le peale?
Häid maitseelamusi soovides,
Liivika
Oi Liivika, mul on Sinu kommentaar kahe silma vahele jäänud.
Kook on parajalt magust, toorjuustukate lisab maitsenüansse. Midagi ei juhtu, kui pakud kooki niisama, kuid mulle meeldib rohkem toorjuustukattega.
I was looking through some of your articles on this internet site and I conceive
this web site is rattling informative! Keep putting up.Blog money