Suvikõrvitsakook mooniseemnetega

Viimaks siis juhtuski see, et ajasin soola ja suhkru omavahel segamini, kallates rahumeeli koogitaignasse soola, ise täpselt kaalunumbrit jälgides. Kui ma äkki taipasin, et olin purgid segamini ajanud, üritasin küll suurema osa soolast välja võtta, ei saanud sellest koogist siiski asja. Hea oligi, sest ka ahjus ei küpsenud kook korralikult valmis. Igaljuhul võtsin järgmisel päeval jälle sama koogiteo ette ja seekord püüdsin olla ülimalt ettevaatlik. Kook sai hea, suvikõrvits muudab koogi mahlaseks ja hapukas toorjuustukate sobib koogile.

Rohkem põnevaid retsepte, kuidas köögivilju magusates küpsetistes kasutada, vaata Nami-Nami kooskokkamise teemast.

Suvikõrvitsakook mooniseemnetega

300 g suvikõrvitsat
1 sidruni mahl ja koor
200 g võid
150 g suhkrut
3 muna
1 tl mooniseemneid
200 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Toorjuustukate:
200 g toasooja toorjuustu
1 sidruni mahl
85 g tuhksuhkrut
1 tl mooniseemneid

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, seejärel suvikõrvitsa, mooniseemned ning sidrunimahl ja riivitud koor. Sega taignasse küpsetuspulbriga segatud jahu ja näpuotsatäis soola. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi või ettevalmistatud rõngasvormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit (kontrolli küpsust puutikuga). Lase jahtuda.
Katte jaoks klopi toasoe toorjuust tuhksuhkru ja sidrunimahlaga kreemjaks massiks. Kata kook kreemiga ja raputa peale mooniseemned.

Retsept: Oma Maitse (okt 2012)



2 thoughts on “Suvikõrvitsakook mooniseemnetega”

  • Tere,

    Tundub väga maitsev:-)
    Siiani olen kasutanud suvikõrvitsat, aga täistera nisujahuga, mis jääb siis tumedama värvusega. Suvikõrvits annab koogile mahlasust. Kas antud kook on magusam või paneb toorjuustukate täpi i-le peale?

    Häid maitseelamusi soovides,

    Liivika

  • Oi Liivika, mul on Sinu kommentaar kahe silma vahele jäänud.
    Kook on parajalt magust, toorjuustukate lisab maitsenüansse. Midagi ei juhtu, kui pakud kooki niisama, kuid mulle meeldib rohkem toorjuustukattega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga