Kirssidega kräsupea

Täna lihtsalt on nii ilus päev – on reede ja kohe-kohe algamas nädalavahetus, väljas on tõeliselt mõnus päikseline ilm ning tuba on kollaste tulpide ja nartsisside lõhna täis. Lisaks saab täna süüa torti.

Kräsupea valmistamine on imelihtne ja sellega saab hakkama ka algaja küpsetaja. Kook saab hästi mahlane ja mahe, eriti kui anda koogile läbiimbumiseks aega. Seetõttu on parem kui kook oleks eelmisel õhtul juba valmis tehtud ja külmkappi imbuma jäetud. Ja kirsiks tordil on muidugi kirsid!

Magusat naistepäeva kõigile!


Kirssidega kräsupea

Põhi:
4 muna
4 dl suhkrut
6 dl jahu
1 tl söögisoodat
400 g hapukoort
3 sl kakaopulbrit

Vahele:
1 kg hapukoort
2 banaani

Glasuur:
50 g šokolaadi
2 sl võid
1 dl rõõska koort

Kaunistamiseks kirsse

Vahusta munad suhkruga. Lisa juurde jahu, sooda ja hapukoor. Jaota pool taignast teise kaussi ja sega juurde kakaopulber.
Vala pruun tainas 26 cm lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Hele tainas vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta koogipõhjasid 180-kraadises ahjus 20-25 minutit kuni koogi sisse torgatud puutikk kuivaks jääb. Lase koogipõhjadel jahtuda.
Lõika hele koogipõhi suuremateks kuubikuteks. Sega kuubikud hapukoorega (jäta veidi hapukoort koogipõhjale määrimiseks).
Tõsta tume koogipõhi serveerimisalusele, määri peale ülejäänud hapukoor. Lõika peale banaaniviilud. Tõsta peale hapukoorega segatud koogikuubikud.
Glasuuri jaoks sulata potis šokolaad ja või, sega juurde rõõsk koor. Sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda. Nirista glasuur tordile, kaunista kirssidega.

Algretsept: Nami-Nami



3 thoughts on “Kirssidega kräsupea”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga