Rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga
Mahe, kerge Vana Tallinna aroomiga, ploomikreem ja rukkijahust biskviit, katteks magus valge šokolaad.
Ilusat Eesti Vabariigi aastapäeva!
Rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga
Biskviit:
3 muna
1 dl suhkrut
2 sl rukkijahu
2 sl maisitärklist
1,5 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
100 g pehmeid musti ploome
2 sl Vana Tallinna koorelikööri
200 ml rõõska koort
2 sl suhkrut
300 g magusat kohupiimapastat
Kate:
200 g valget šokolaadi
kuivatatud rukkililleõisi
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus 8-10 minutit. Kummuta biskviit teisele suhkruga üleraputatud küpsetuspaberile. Kata niiske rätikuga, et vältida biskviidi kuivamist.
Kreemi jaoks tükelda mustad ploomid veidi väiksemaks ja keeda ploome väheses vees 5 minutit. Nõruta ploomid ja sega Vana Tallinna likööriga. Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega õrnalt kohupiimapasta hulka. Lisa juurde ploomitükid.
Määri kreem biskviidile, keera rulli ja lase 1 tund külmas maitsestuda.
Sulata šokolaad, nirista rullbiskviidile. Kaunista kuivatatud rukkililleõitega.
Väga ilus, Liisi! Seda sööks küll 🙂
Aitäh osalemise eest!
Aitäh Pille!
Seda pean ma küll proovima, tundub nii isuäratav. Pealegi lähevad mulle ploomid nii peale hetkel 🙂
Tänan retsepti eest. Teen juba teist korda ja väga maitseb.