Rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga

Selle rukkirulli retsept jäi mulle silma ühest hiljutisest Eesti Naisest.  Katsetasin originaalretsepti, kuid see maitses nagu leivasupp, mis tegelikult mulle maitseb, aga tulemus ei olnud selline nagu oleksin oodanud. Samas retsepti idee mulle meeldis ja kui vabariigi aastapäeva hommikul oli vaja midagi kiiresti küllaminekuks kaasa teha, sündis sellest hoopis teistsugune rukkirull.
Mahe, kerge Vana Tallinna aroomiga, ploomikreem ja rukkijahust biskviit, katteks magus valge šokolaad.

Ilusat Eesti Vabariigi aastapäeva!

Rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga

Biskviit:
3 muna
1 dl suhkrut
2 sl rukkijahu
2 sl maisitärklist
1,5 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
100 g pehmeid musti ploome
2 sl Vana Tallinna koorelikööri
200 ml rõõska koort
2 sl suhkrut
300 g magusat kohupiimapastat

Kate:
200 g valget šokolaadi
kuivatatud rukkililleõisi

Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus 8-10 minutit. Kummuta biskviit teisele suhkruga üleraputatud küpsetuspaberile. Kata niiske rätikuga, et vältida biskviidi kuivamist.
Kreemi jaoks tükelda mustad ploomid veidi väiksemaks ja keeda ploome väheses vees 5 minutit.  Nõruta ploomid ja sega Vana Tallinna likööriga. Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega õrnalt kohupiimapasta hulka. Lisa juurde ploomitükid.
Määri kreem biskviidile, keera rulli ja lase 1 tund külmas maitsestuda.
Sulata šokolaad, nirista rullbiskviidile. Kaunista kuivatatud rukkililleõitega.

Vaata ka Nami-Nami isamaaliste tortide võistlustöid!4 thoughts on “Rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga