Suvikõrvitsamoos õuna ja porgandiga

Praegusel ajal kuhjuvad minu köögis pidevalt kastid tühjade purkidega – küll toob naabrinaine oma peenramaalt ühe veidi ülekasvanud suvikõrvitsa, siis saadetakse ämbritäis punapeete, kuna tahtsin talveks ka boršipõhja valmis keeta, lisaks endiselt enda peenralt kurgid, mida olen nii marinaadi pannud, kui ka salatiks sisse teinud.

Suurest kollasest suvikõrvitsast aga tegin moosi, jagus isegi kahe erineva retsepti jaoks. Esimesena valmis porgandi ja õuntega moos, mis on pigem mahedapoolne ja mitte väga magus (no võrreldes maasikamoosiga). Sobib hästi saiale või pannkookidele määrimiseks.

Suvikõrvitsamoos õuna ja porgandiga

1,7 liitrit moosi

700 g suvikõrvitsat
500 g hapusid õunu
500 g porgandeid
1 sidruni koor ja mahl
500 g moosisuhkrut

Puhasta köögiviljad ja riivi jämeda riiviga. Lisa potti veidi vett, riivitud köögiviljad ja sidruni koor ning pigista peale mahl. Kuumuta ja lisa suhkur. Hauta madalal tulel 20 minutit, püreesta segu ja tõsta steriliseeritud purkidesse.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga