Tatra-kapsahautis

Praegusel ajal on lausa patt jätta kasutamata kõiksuguseid kodumaiseid värskeid köögivilju, mida aiast, lookas turuletilt või poeriiulilt leida võib.

Ka meie toidulaualt leiab rohkesti hooajalisi värskeid aiasaadusi. Ühest suuremast kapsapeast valmis maitsev ühepajatoit ja mõnus tatra-hautis. Hautist sobib süüa iseseisva roana, peale törts hapukoort või serveerida liha kõrvale. Samuti sobib hautisesse lisada hakkliha.

Tatra-kapsahautis

4-6 sööjale

1 sibul
2 porgandit
500 g kapsast
3 dl tatart
600 ml aedviljapuljongit
5-6 musta pipra tera
1 sl sinepit
soola
hakitud tilli

Haki sibul ja viiluta porgand ning kapsas. Kuumuta sügavamal pannil õli, hauta sibul ja porgand poolpehmeks. Pese tatar voolava vee all, lase veidi nõrguda ja lisa pannile. Tõsta juurde kapsas. Lisa sinep, musta pipra terad ja kuum puljong. Lase kaane all podiseda 30 minutit või kuni aedviljad on pehmed. Maitsesta soolaga.
Puista peale hakitud tilli, soovi korral serveeri hapukoorega.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga