Kõrvitsapüreesupp apelsiniga

Homme, 31.oktoobril, tähistatakse eeskätt Ameerikas, kuigi laialdaselt ka mujal maailmas, Halloweeni. Halloweeniga seonduvad mulle eelkõige vahvad tühjaks õõnestatud ja seest valgustatud kõrvitsad. Kuigi ma ei poolda selliste importpühade tähistamist, siis kõrvitsa võib sellegipoolest homme söögilauale tõsta, valmistada näiteks mõnusalt soojendavat kõrvitsasuppi või maiustada hoopis kõrvitsa-šokolaadikoogiga.

Kõrvitsapüreesupp apelsiniga

4 sööjale

1 sibul
1 kg kõrvitsat
1 apelsin
1 l kuuma vett
100 g toorjuustu
2 sl suhkrut
0,5 tl ingveripulbrit
soola
valget pipart

Puhasta sibul ja kõrvits. Haki sibul ja hauta potis kuumas õlis. Lisa tükeldatud kõrvits, lisa riivitud apelsini koor ja mahl. Kuumuta paar minutit. Vala peale kuum vesi ja keeda tasasel tulel kuni kõrvits on pehme. Püreesta (vajadusel lisa veel vett). Tõsta pott uuesti pliidile, kuumuta keemiseni, siis lisa toorjuust ja maitseained. Serveeri kõrvitsaõli ja kõrvitsaseemnetega.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga