Leivasupp musta ploomiga
Aeg-ajalt ikka juhtub, et leiva-saia varu on liiast saanud ja kuna mulle toitu niisama lihtsalt minema ei meeldi visata, keetsin sellest hoopis mõnusa magustoidu. Samamoodi võib supiks kasutada võileivatordist üle jäänud koorikuid. Huvitava tulemuse saab kasutades seemneleiba. Tavaliselt lisatakse leivasupile rosinaid, aga kuna neid meie peres ei armastata, lisasin supile hoopis musta ploomi.
Leivasupp musta ploomiga
4-le sööjale
200 g leiba
5 dl vett
100 g kuivatatud musti ploome
1 dl suhkrut
1-2 tl kaneeli
Pane kuubikuteks lõigatud leib ja tükeldatud ploomid vette ligunema, kuni leib on muutunud pehmeks. Vala segu potti, lisa suhkur ja kaneel ning kuumuta 10 minutit. Lase veidi jahtuda ja klopi leivasupp ühtlaseks. Serveeri piima, rõõsa koore, hapukoore või muu meelepärasega.