Leivasupp musta ploomiga

Aeg-ajalt ikka juhtub, et leiva-saia varu on liiast saanud ja kuna mulle toitu niisama lihtsalt minema ei meeldi visata, keetsin sellest hoopis mõnusa magustoidu. Samamoodi võib supiks kasutada võileivatordist üle jäänud koorikuid. Huvitava tulemuse saab kasutades seemneleiba. Tavaliselt lisatakse leivasupile rosinaid, aga kuna neid meie peres ei armastata, lisasin supile hoopis musta ploomi.

Leivasupp musta ploomiga

4-le sööjale

200 g leiba
5 dl vett
100 g kuivatatud musti ploome
1 dl suhkrut
1-2 tl kaneeli

Pane kuubikuteks lõigatud leib ja tükeldatud ploomid vette ligunema, kuni leib on muutunud pehmeks. Vala segu potti, lisa suhkur ja kaneel ning kuumuta 10 minutit. Lase veidi jahtuda ja klopi leivasupp ühtlaseks. Serveeri piima, rõõsa koore, hapukoore või muu meelepärasega.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga