Maasikašarlott

Šarlott-tordist on saanud meie üks lemmikuid. Kuigi minu jaoks pole ükski tort liiga magus, siis šarlott meeldib ka neile, kes nii suured magusasõbrad ei ole. Koosleb see ju vaid biskviidist ja jogurtitäidisest. Hea kerge, kuid siiski magus punkt õhtusöögile. 
Lisaks näeb šarlott igati kaunis välja ja tihti arvatakse, et selle meisterdamine võttis tohutult aega, kuid tegelikult on biskviidi kaussiladumine ja täidise kokkusegamine lihtne. Kusjuures biskviit tuleks vormi laduda piisavalt tihedalt, kuid mitte kokkupressitult, nii säilib koogi kena välimus.
Kooki ei pea glasuurima, ka biskviidirullidega näeb kook kena väja, kuid glasuur lisab pidulikkust. Enne glasuurimist tõsta kook 30 minutit varem külmkapist välja, sest nii ei tardu glasuur nii kiiresti kui külmkapist võetud koogil. 
Kaunista maasikatega, olude sunnil, arvestades aastaaega, on minu kook kaunistatud jõhvikatega – maasikašarlotti kaunistavad värsked maasikad oleksid kindlasti asjakohasemad 🙂


Maasikašarlott

Biskviit:
6 muna
150g suhkrut
1,5 dl jahu
1,5 dl tärklist
1,5 tl küpsetuspulbrit

Vahele 350 g maasikamoosi

Täidis:
1 l maitsestamata jogurtit
500 g (külmutatud) maasikaid
150 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
10 želatiinilehte
0,5 dl piima

Glasuur:
250 g valget šokolaadi
1 dl rõõska koort

Kaunistamiseks marju

Vahusta munad suhkruga. Sõelu juurde omavahel segatud jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Vala tainas kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 7-10 minutit.

Kummuta biskviidid märjaks piserdatud küpsetuspaberitele ja eemalda pealmine küpsetuspaber. Niisuta ka eemaldatud küpsetuspaber veega ja aseta uuesti biskviidile. Lase jahtuda. Määri jahtunud biskviitidele maasikamoosi ja keera ettevaatlikult rulli. Tõsta tunniks külmkappi tahenema.
Lõika rullbiskviit viiludeks. Vooderda 26-cm läbimõõduga koogivorm toidukilega, et kook hiljem hõlpsasti kätte saada. Aseta biskviidiviilud korrapäraselt vormi põhja ja servadele, jättes 1/3 rullideks pealmiseks katteks.
Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Kreemi jaoks hõõru toasoe toorjuust suhkruga vedeleks, lisa jogurt (soovi korral lisa suhkrut). Sega kreemi hulka maasikad.

Pigista želatiinilehed kuivaks, lahusta soojendatud piimas. Nirista želatiinivedelik ettevaatlikult jogurtisegu hulka. Vala segu biskviidirullidega vooderdatud vormi ja tõsta 30 minutiks külmkappi tahenema. Kui segu on veidi tarretunud, lao peale ülejäänud biskviidirullid, kata kook pealt toidukilega ja tõsta 3-4 tunniks külmkappi või kuni kreem on täielikult tarretunud.

Serveerimiseks kummuta kook ettevaatlikult alusele ja eemalda kile.
Glasuuri jaoks sulata šokolaad, lisa ettevaalikult niristades juurde rõõsk koor, kuni saavutad piisava konsistentsiga glasuuri. Määri glasuur koogile  ja kaunista marjadega.



4 thoughts on “Maasikašarlott”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga