Rukkikuklid kitsepiima kreemjuustu ja röstitud köömnetega
Kuklid on muidugi kõige maitsvamad ahjusoojana, peale törts röstitud köömnetega maitsestatud kreemjuustu, mis on tõesti hästi pehme ja siidine.
Pikka liugu sel aastal soovida ei saa, aga ilusat kevadeootust küll!
Rukkikuklid kitsepiima kreemjuustu ja röstitud köömnetega
Rukkikuklid
12 tk
2,5 dl rukkijahu
2,5 dl täisteranisujahu
1 pakk kuivpärmi
0,5 tl soola
3 dl käesooja vett
2 sl suhkrusiirupit
2 sl õli
Sega käesoe vesi õli ja siirupiga. Lisa hulka omavahel segatud kuivained ja töötle ühtlaseks tainaks. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida tund aega.
Kummuta tainas jahusele lauale, vormi kangiks ning lõika 12 tükiks. Vormi tükid kukliteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase veel 20 minutit kerkida.
Piserda kukleid sooja veega. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-12 minutit.
Kitsepiima kreemjuust röstitud köömnetega
150 g toasooja kreemjuustu
1 tl köömneid
Rösti köömneid kuumal pannil mõni minut. Lase veidi jahtuda ja sega köömned toasooja kreemjuustuga.
Retsept valmis koostöös Synnovega.
Väga põnev idee, Liisi!!!