Risoto naadi ja kitsejuustuga
Seniks noppisin kraavipervelt hoopis väikeseid naadivõrseid, millest valmistasin kreemja risoto. Naat on maheda maitsega, kuid sisaldab mineraalaineid ja rohkelt vitamiine. Kreemja tulemuse andmiseks lisasin risoto hulka kitsepiimast valmistatud kreemjuustu.
Risoto naadi ja kitsejuustuga
4 sööjale
ca 500 ml naati
300 g risoto riisi
1 sibul
1 dl kuiva valget veini
1 l köögiviljapuljongit
150 g kitsepiimast kreemjuustu
soola-pipart
poole sidruni mahl
Loputa naat voolava vee all. Vala peale kuum vesi, lase veidi seista ja kurna. Haki peeneks.
Haki sibul ja hauta väheses õlis klaasjaks. Lisa pestud riis, kuumuta mõni minut. Lisa valge vein ja kuumuta aurustumiseni. Lisa kulbitäie kaupa kuuma puljongit, lastes iga kord puljongil imenduda. Sega korralikult.
Kui riis on peaaegu al dente, lisa peeneks hakitud naat ja sega hulka kreemjuust. Maitsesta soola, musta pipraga ja veidikese sidrunimahlaga. Lase 5 minutit kaane all seista. Serveeri.
http://otsinasjadelekodu.blogspot.com/2013/03/244-kauss.html
😉
Aitäh viite eest, Ilse!
Ilusad nõud, kuigi mul endal on vaid 3 supitaldrikut selles sarjast. Samuti leitud taaskasutuspoest.
No siis nüüd saadki kausi ja kolm taldrikut veel juurde hankida:)