Krõbesaiad karulaugupesto ja toorsalaamivorstiga

Suvistel grilliõhtutel püüan külalistele ikka alati pakkuda midagi rohkemat kui vardasse aetud liha ja kurgi-tomatisalat. Mõnusad ampsud saab valmistada ciabattast, mille katmiseks on erinevaid võimalusi lõputult, alates pasteedist lõpetades magusa kohupiimaga.

Seekord sai katteks karulaugupesto ja toorsalaamivorst. Vorst on Itaalia päritolu ja valmistatud ainult puhtast sealihast, ilma ühegi lisaaineta. Tõeliselt hea ka niisama viilutatuna pakkuda.
Kui karulauku ei ole käepärast võtta, sobib pestot valmistada ka basiilikust. Sel juhul hõõru ciabattaviilusid enne ahjupanekut küüslauguküünega.


Krõbesaiad karulaugupesto ja toorsalaamivorstiga

16 tk

1 ciabatta
oliivõli
100 g toorsalaamivorsti

Karulaugupesto:
30 g karulauku
10 g mandleid
20 g kõvemat parmesani tüüpi juustu
0,5 dl oliivõli

Pese karulaugulehed ja kuivata. Lõika juust väiksemateks tükkideks ning pane koos karulaugu ja mandlitega köögikombaini. Lisa veidi õli ja peenesta. Nirista juurde ülejäänud õli kuni saavutad sobiva tekstuuriga pesto.

Viiluta ciabatta, tõsta saiaviilud ahjuplaadile ja nirista peale oliivõli. Rösti ahjus grillrežiimil kuni saiad on veidi pruunistunud. Määri jahtunud saiaviiludele karulaugupestot ja aseta peale toorsalaamiviil.

Retsept valmis koostöös Synnovega



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga