Kohev õunakook keefiriga

Puu otsas peavad õunad veel pisut küpsema, kuid muru seest võib leida juba täitsa mahlaseid õunu. Mulle miskipärast ei meeldi niisama süüa neid õunu, mis maha on potsatanud, söömiseks võtan ikka puu otsast, kuid koogi tegemiseks on need küll parimad. Nagunii tuleb õunad puhastada ja pruunid kohad välja lõigata.


Tänavuseks esimeseks õunakoogiks sai lihtne kohev plaadikook, mille taigen on valmistatud keefiriga. Keefiri asemel võib kasutada ka hapupiima või maitsestamata jogurtit. Selline kook säilib pehme mitu päeva. Koogi peal mõnus krõbe purukate.

Kohev õunakook keefiriga

4.50 from 6 votes

Ingredients
  

  • 100 g võid
  • 3-4 õuna
  • 5 dl jahu
  • 3 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 tl soodat
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl keefiri
  • 1 muna

Instructions
 

  • Sulata või, jäta jahtuma. Puhasta ja viiluta õunad.
  • Sega omavahel jahu, suhkur, vaniljesuhkur, sooda, sool ja küpsetuspulber. Lisa jahtunud sulavõi.
  • Tõsta 2 dl tainast kõrvale, see läheb hiljem koogi peale puru jaoks. Lisa tainasse keefir ja muna.
  • Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (minul oli 24×32 cm) põhjale. Laota tainale õunaviilud, puista peale kaneeli ja seejärel ülejäänud taignapuru. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.


10 thoughts on “Kohev õunakook keefiriga”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating