Koorene aedviljaroog
Kirjutan lõpuks üles ühe parima aedviljaroa retsepti, mis iseäranis palju leiab tegemist just sügishooajal kui aiast saab värskeid aedvilju.
Kui kasutada erivärvilisi aedvilju, kollast paprikat, rohelist suvikõrvitsat ja punast tomatit, saab roog nii kaunis, et söö või silmadega! Juustuga üleküpsetatud krõbedad saiaviilud peal on eriti maitsvad, nende pärast võib lausa kaklema minna.
Tõeline sügishooaja maiuspala!
Koorene aedviljaroog
4 sööjale
1 paprika
1 väiksem suvikõrvits
3-4 tomatit
250 ml rõõska koort
värsket tüümiani
soola-pipart
2 täistera saiaviilu
50 g riivitud kõva juustu
Tükelda köögiviljad. Kuumuta pannil veidi õli, lisa paprika. Lase paprikal haududa, seejärel lisa tükeldatud suvikõrvits ja tomatid ning värske tüümiani lehed. Hauta kuni köögiviljad on enam-vähem pehmed. Vala peale koor, maitsesta soola-pipraga. Lase paar minutit podiseda.
Lõika saiaviilud neljaks kolmnurgaks. Torka saiaviilud aedviljade vahele, puista peale riivitud juust. Küpseta 200 kraadises ahjus kuni roog on pealt kenasti pruunistunud.