Koorene hapukapsahautis veiselihaga

Pühadest oli külmkappi jäänud veidi hapukapsast. Jõulude ajal oli kapsast söödud juba küll, kuid ma püüan vältida toidu niisama äraviskamist, siis tegin sellest hautise. Lisasin lihaveise lihalõiked, porgandit, maitsestasin köömnete ja suitsutatud paprika pulbriga.

Kes soovib, võib liha lisada rohkem ja kapsast vähem, või valmistada hoopis lihavaba roog.
Kõrvale sobivad hästi keedetud kartulid.

Koorene hapukapsahautis veiselihaga

1 suur sibul
1 porgand
400 g lihaveise lihalõike
1 tl köömneid
1 loorberileht
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 l vett või puljongit
250 g hapukapsast
200 ml rõõska koort

Viiluta sibul ja riivi porgand ning hauta väheses õlis kuni sibul on pehme. Lisa lihalõiked, pruunista. Puista peale köömned, loorberileht ja paprikapulber. Sega ja kuumuta minuti jagu. Vala peale kuum vesi või puljong. Hauta kuni liha on pehme, selles võib kuluda 30-60 minutit. Kui liha on pehme, lisa juurde hapukapsas ja lase 15 minutit keeda kuni pool vedelikust on kokku keenud. Vala juurde rõõsk koor, kuumuta uuesti keemiseni.  Vajadusel lisa soola.

Algretsept siit.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga