Nutella-banaanikeeks

Banaanikeeks Nutella šokolaadikreemiga kummitas mind juba mitu nädalat. Banaanid on meil puuviljakausis pea alati ja tihtipeale jääb mõni pruunitäpiliseks tõmbunud vili kausipõhja vedelema. Just needsamad küpsed banaanid sobivadki kõige paremini küpsetamiseks, kuna need on hästi pehmed ja magusad.
Mida aga üldiselt meil kodus ei ole, on Nutella šokolaadikreem. Seda ma ei osta teadlikult, sest siis on väga raske pidevalt lusikaga purgi kallal käimisele vastu panna  🙂

Lõpuks aga olid kõik komponendid kodus olemas ja paras aeg üks keeks ahju pista. Valmistamine jällegi väga lihtne, nii et isegi miksrit ei pea kasutama, vaid kokku segamise vaev. Ma jätsin meelega mõned banaanitükid suuremad, aga vabalt võib banaanid hoopis püreestada. Soovi korral võib keeksi glasuurimiseks jätta veidi Nutellat purgipõhja, et see hiljem soojendada ja keeksile niristada.

Nutella-banaanikeeks

200 g toasooja võid
1 dl suhkrut
2 muna
3 banaani
200 g Nutella šokolaadikreemi
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola

Hõõru toasoe või suhkruga kohevaks. Lisa munad ja sega korralikult läbi. Purusta banaanid kahvliga, sega koos Nutella kreemiga (soovi korral jäta 1/3 kreemist kaunistamiseks) võivahu hulka. Viimaks lisa omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja sool.
Kalla tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 50 minutit (keeks on valmis kui keeksi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks). Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda, seejärel tõsta restile jahtuma.
Soovi korral sulata madalal kuumusel Nutella kreem ja nirista keeksile.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga