Avokaado-sidrunikeeks

Eesootaval nädalavahetusel on põhjust küpsetamiseks ja hea-parema maitsemiseks küll – munadepühad koos pika nädalavahetusega. Laual saavad kindlasti olema munaroad ja rammusad kohupiimatoidud. Miks mitte aga pakkuda hoopis kaunilt kevadist keeksi.

See keeks on valmistatud avokaadopüreega, mis muudab küpsetise heleroheliseks. Kuna avokaado läheb õhu käes seistes pruuniks, tuleb püree hulka segada sidrunimahla ja seejärel kiiresti taigna hulka segada. Üleküpsenud või pruuniplekilise avokaadoga võib tulemuseks olla ebameeldivalt pruuni värvi keeks.
Nagu praegu moes on, siis pole selles keeksis võid ega muna kasutatud, vaid hoopis kookospiima ja rapsiõli. Ka glasuur on tehtud kookospiimast.

Avokaado-sidrunikeeks


225 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
0,5 tl soola
150 g suhkrut
1 sidruni mahl ja riivitud koor

1 keskmise suurusega avokaado
80 ml rapsiõli
120 ml kookospiima


Glasuur:
150 g tuhksuhkrut
1 sl kookospiima
0,5 sidruni mahl


Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Riivi sidrunikoor ja hõõru suhkruga ühtlaseks seguks. Puhasta avokaado ja püreesta viljaliha saumikseriga. Sega avokaadopüree hulka sidrunimahl. Lisa avokaadopüree suhkrusegule, sega juurde õli ja kookospiim. Sõelu hulka jahusegu ja sega õrnalt ühtlaseks. Vala tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit ehk kuni keeksi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks. Lase keeksil 10 minutit vormis jahtuda ja kummuta seejärel alusele jahtuma.
Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur kookospiima ja sidrunimahlaga. Nirista glasuur keeksi peale ja lase taheneda.


Algretsept: Koopatibi küpsetab



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga