Koorene kana-köögiviljasupp

Iga kord, kui haigus meid kimbutab, tekib mul miskipärast isu rammusa kanasupi järele. Õnneks olin seekord eelmise õhtu ahjukana jääkidest valmis keetnud kanapuljongi, mis annab supile eriti hea maitse. Puljongit keedan kohe suurema koguse ja ülejäägi säilitan portsjonitena sügavkülmas, kust seda siis vajadusel saab kiirest võtta.
Kui tavapäraselt pruunistan supi jaoks kanaliha eraldi, siis seekord sain ära kasutada ahjukanast allesjäänud lihatükke. Lisaks porgandile ja kartulile, sobib supi sisse hästi ka lillkapsas. Et supp oleks tummine, lisan paksendamiseks veidi jahu – mulle meeldib selline paksem supp.

Koorene kana-köögiviljasupp

400 g kanafileed
1 porru
2 küüslauguküünt
2 porgandit
1 sl jahu
1 l kuuma kanapuljongit
1 loorberileht
4 tera musta pipart
3 kartulit
200 ml rõõska koort
soola

Kuumuta pannil õli ja pruunista tükeldatud kanafilee, tõsta kõrvale.
Puhasta porru ja viiluta. Kuumuta uuesti pannil veidi õli ja hauta madalal kuumusel porrut mõni minut, seejärel lisa hakitud küüslauk ja tükeldatud porgandid. Hauta veel mõni minut. Lisa kanatükid. Puista peale jahu, pruunista. Vala peale kuum kanapuljong, lisa puljongisse loorberileht ja pipraterad.  Lisa supile tükeldatud kartulid ja keeda madalal tulel kuni köögiviljad on pehmed. Vala juurde rõõsk koor, kuumuta uuesti keemiseni. Vajadusel maitsesta soolaga. Serveerimisel puista peale värsket maitserohelist.



2 thoughts on “Koorene kana-köögiviljasupp”

  • Puljongi keedan ahjukana jääkidest. Selleks panen kanarümba koos sibula, porgandi ja maitseainetega (vürts ja loorber) keema. Soola puljongile ei lisa. Lasen vaikselt podiseda 1,5-2 tundi. Seejärel lasen jahtuda ja siis portsjonitena sügavkülma.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga