Biskviitkattega rabarberikook

Kui esimestest õuntest küpsetan alati Kanada õunakooki, siis esimestest rabarberitest teen biskviitkattega rabarberikooki. See klassikaline retsept on minu vaieldamatu lemmik.

Sel aastal tegin esimese rabarberikoogi juba mõned nädalad tagasi ja oi kui hästi see maitses. Kui aus olla, siis olen seda kooki juba teinegi kord teinud. Lihtsalt alati, kui tahaks midagi küpsetada, siis on dilemma, kas võtta ette vana hea retsept või katsetada midagi uut. Tihtipeale saab otsustavaks esimene variant, sest see retsept on lihtne valmistada ja kindla peale minek. Nüüd saab selle lemmikkoogi retsept lõpuks ka blogisse kirja.

Blogist leiab veel hulganisti rabarberikoogi retsepte:
Rabarberi-šokolaadikoogi
Koheva kaneelise rabarberikeeksi
Martsipani-rabarberikoogi
Rabarberi-purukoogi
… ja rabarberi sildi alt palju muudki.

Biskviitkattega rabarberikook

Põhi:
200 g külma võid
300 g jahu
100 g suhkrut
1  muna

Täidis:
500 g rabarberit
4 sl suhkrut

Biskviit:
6 muna
100 g suhkrut
5 sl jahu
2 sl tärklist

Sega suhkur ja jahu, lisa külm või ja muna. Haki kuni moodustub purutaoline mass. Mätsi puru kokku ja tõsta taignapall 30 minutiks külmkappi. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Puista tükeldatud rabarber eelküpsetatud põhjale. Raputa üle suhkruga.
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega jahu ja tärklis ning sõelu munavahu hulka, sega ettevaatlikult läbi. Kalla munavaht rabarberitele, aja ühtlaselt laiali.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit. Jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut.9 thoughts on “Biskviitkattega rabarberikook”

  • Ma ei tea, mis mul valesti on, aga pealmine osa jääb vedel. Esimene 5 minutit oli vastliiga kuumas tõmbas ähvardavalt liiga pruuniks, aga edasi hoidsin vähemalt pool tundi ahjus ja ikka loksub pealmine osa. See pealne on kuuest munast, aga jube paks miskipärast. Väiksemad munad olid. 28 Cm diameetriga kõrge äärega vorm on ääreni täis.

  • Antud retseptis toodud kogused on mõeldud ahjuplaadi suuruse koogi küpsetamise jaoks. Kui kasutasid 28 cm läbimõõduga koogivormi, tundub, et vorm sai liiga väike nende koguste jaoks. Biskviidi kiht jääb väikses vormis liiga paks ja ei küpse ära. Väiksema vormi jaoks tuleks valmistada kook ka vähema kogusena.

  • mina ka tegin, aga midagi läks mulgi valesti. munasegu tuli vedel ja vahtu ei läinud miski nipiga, tegin küll köögikombainiga, aga vahtu ma teda ei saanudki. pealegi ahjus ta ei kerkinud ka, kas olete kindel et suhkru kogus on õige. mul tuli ikka jube magus. ma muidugi hoidsin ööpäev rabarbarit suhkru all ka. kas see nii palju siis luges? meeletu magus on.

  • Kas munad olid värsked? Munad ei lähe vahtu kui kauss on rasvane või märg. 100 g suhkrut on kindlasti õige ja piisav kogus. Tundub, et asi läks läilaks siiski üleliigse suhkru pärast. Milleks on üldse hea rabarbrit suhkru all hoida?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga