Kuigi olen varem mitmeid kordi, olles ebakvalitseetse toodangu otsa sattunud, vandunud, et poest muretainast enam ei osta, oli külmkappi üks taignapäts sattunud. Õnneks tehtud siiski ehtsa võiga ja etteruttavalt võin öelda, et lõpptulemus sai väga hea.
Niisiis tuli vaid välja mõelda, millist kooki teha. Kuna kodus veel maasikad valmis ei ole, kasutasin taas rabarberit. Sahvrist leidsin pooliku mandlijahu paki ja sellest sai üks äärmiselt hea kooslus. Kuigi olen ka varem neid kahte koos teinud, selles rabarberi-mandlikreemipirukas, siis antud retsept on minu hinnangul parem. Kook on parim leigena.
Rabarberi-mandlikook
500 g muretainast
3-4 keskmise suurusega rabarberivart
1 sl tärklist
100 g toasooja võid
2 dl suhkrut
3 muna
160 g mandlijahu
1 dl mandlilaaste
1 sl muscavado suhkrut
Suru muretainas koogivormi (kasutasin 21×35 suurusega vormi) põhja ja äärtele. Tõsta 30 minutiks külmkappi. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Alanda ahju temperatuur 175 kraadile.
Tükelda rabarber ja sega 1 supilusika tärklisega.
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad. Sega juurde mandlijahu. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Vajuta rabarberitükid kergelt täidisesse. Puista peale mandlilaastud ja veidi muscavado suhkrut. Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit.
Ainete nimekirjas mandlijahu pole. Kui palju seda vaja on?
Vastusega läks küll veidi liiga kaua aega, aga mandlijahu on vaja 160 grammi (kasutasin Meira mandlijahu).
Pole hull, mul polnud õnneks küpsetamine poole peal, kui küsimuse esitasin 🙂 Aga nüüd saan järgmiseks selle koogi tegemise ette võtta.