Koorene ahjupasta lõhega

Kiire retseptisoovitus esmaspäeva õhtuks. Ahjupasta on tore vaheldus tavapärasele pastale, lisaks jätab perenaisele pooltunnikese vaba aega.
Seekord läks ahju pasta värske lõhe ja koorese tomatikastmega. Pasta jäta keetmisel kindlasti “pooltooreks”, sest ahjus küpseb see edasi. Peale puistasin saiakuubikauid ja tugevamaitselist Pikantset juustu, mis roa valmides kenasti krõbedaks küpsesid.

Koorene ahjupasta lõhega

4 sööjale

200 g pastat
500 g lõhefileed
2 dl rõõska koort
3 sl tomatipastat
soola-pipart
3 viilu saia
75 g toorjuustu
75 g Pikantset juustu

Keeda pasta soolases vees veidi vähem kui al dente (pasta küpseb ahjus edasi), kurna. Eemalda lõhefileelt luud ja nahk. Tükelda kala kuubikuteks. Laota lõhetükid ahjuvormi põhjale. Vala peale keedetud pasta. Kastmeks sega rõõsk koor tomatipastaga, maitsesta soola-pipraga. Vala kooresegu makaronide peale. Tükelda sai ja laota peale. Tõsta peale toorjuustu tükikesi, viimaks puista vorm üle tükeldatud pikantse juustuga. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.

Retsept valmis koostöös SynnovegaLisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga