Kanapirukas sinihallitusjuustu ja oliividega

Hiljuti kohvikus quiche süües, hakkasin mõtlema, millal ma ise viimati kodus lahtist pirukat tegin.
Igaljuhul õhtuks oli laual äsja ahjust võetud kanapirukas. Pirukas on hea võimalus ära kasutada kõiksugused külmkappi seisma jäänud poolikud liha- ja juustutükid, lisaks puistasin peale purgist viimased oliivid. Põhja tegin pärmi-lehttaignast, sai mõnusalt krõbe. Maitses hästi äsja ahjust võetuna kui ka järgmisel päeval külmalt.

Kanapirukas sinihallitusjuustu ja oliividega

500 g pärmi-lehttainast
250 g küpsetatud kanaliha või suitsukana
110 g sinihallitusjuustu
peotäis marineeritud rohelisi oliive
1-2 tomatit
1 muna
400 ml rõõska koort
soola-pipart
1 sl seesamiseemneid

Suru tainas pirukavormi põhja ja äärtesse. Puista peale hakitud kanaliha, murendatud sinihallitusjuust ja poolitatud oliivid. Klopi muna kahvliga lahti, lisa koor. Maitsesta veidikese soolaga ja musta pipraga. Vala täidis pirukale. Laota peale tomativiilud ja puista üle seesamiseemnetega. Küpseta 175-kraadises ahjus 25-30 minutit kuni täidis on hüübinud ja pirukaservad krõbedaks küpsenud.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga