Ahjuõunad karamelli-pähklitäidisega
Mäletan lapsepõlvest selgelt vanaisa puuküttega ahjus valmistatud ahjuõunade lõhna ja maitset. Ilmselt valmistati neid liigagi tihti, nii et nüüd ma enam niiväga ahjuõunu ei ihka. Kui, siis korra aastas võib süüa.
Seekord uuristasin õuntelt sisu välja ja täitsin need rosinate ja pähklite ning karamelliseeritud kondenspiimaga. Oi kui head need said, eriti koos vahukoorega! Võib-olla annan ahjuõuntele siiski teise võimaluse 🙂
Seekord uuristasin õuntelt sisu välja ja täitsin need rosinate ja pähklite ning karamelliseeritud kondenspiimaga. Oi kui head need said, eriti koos vahukoorega! Võib-olla annan ahjuõuntele siiski teise võimaluse 🙂
Ahjuõunad karamelli-pähklitäidisega
6 väiksemat õuna
100 g rosina-pähklisegu (Tudengi segu)
2 sl karamelliseeritud kondenspiima
serveerimiseks 200 ml vahukoort ja 1 spl suhkrut
Uurista õuntelt sisu välja. Sega rosina-pähklisegu kondenspiimaga ja täida õunad. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit või kuni õunad on pehmed. Vahusta vahukoor ja suhkur. Serveeri kuumi ahjuõunu vahukoorega.