Rabarberikissell maasikatega

Rabarberid on end mulla seest välja ajanud ja usun, et nädala-paari pärast saame juba mõnusat rabarberikooki nautida. Seepärast teen hoolsasti sügavkülmas tühjendust. Miskipärast ma ei raatsi sügis-talvisel perioodil kõiki marju sügavkülmast ära tarbida ja kevadel siis vahin oma pungil külmkappi, sest uus hooaeg on kohe-kohe algamas ja vaja eelmise aasta saaks kiiresti nahka pista.

Valmistasin kisselli külmutatud marjadest, aga samal meetodil saab teha ka värskest rabarberist. Maasikad lisan viimasena, sest keetes lähevad need värvist ära ja muutuvad plödiks. Palju ilusamad on terved ja helepunased marjad. Kissell on parim jahtunult.

Maasika-rabarberikissell

1 l vett
150g suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti
200 g tükeldatud rabarberit
200 g maasikaid
2 spl kartulitärklist

Aja vesi keema. Lisa suhkur ja vaniljeekstrakt ja tükeldatud rabarber, keeda 5 minutit. Sega tärklis vähese külma veega ja nirista kisselli hulka. Pidevalt segades lase kissellil keema tõusta kuni kissell pakseneb. Viimasena lisa maasikad. Tõsta kissell jahtuma.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga