Pajaroog köögiviljade ja lihaveisekuubikutega
Mina kasutan Liivimaa Lihaveise liha, ahjuroogade jaoks on abatükk igati sobiv. Kes viitsib veidi rohkem vaeva näha, siis saab valmistada maitsva koorekastme nõrutades poti põhjast vedeliku, lisades sellele rõõska koort ja kuumutada keemiseni.
Pajaroog köögiviljade ja lihaveisekuubikutega
1 kg lihaveise abatükk
soola ja musta pipart
4 kartulit
2 porgandit
2 sibulat
4 küüslauguküünt
väike lillkapsas
1 loorberileht
värsket tüümiani
Lõika liha kuubikuteks. Kuumuta pannil veidi õli ja pruunista lihatükid igast küljest. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta lihatükid ahjupotti. Lisa kartulid, tükeldatud porgand, poolitatud sibulad, küüslauguküüned, lillkapsaõisikud, loorberileht ja tüümianioksad. Vala ahjupoti põhja veidi vett ja kata pott kaanega. Küpseta ahjus 45-60 minutit kuni köögiviljad ja liha on pehme.