Küpsetuspaberi kasutusvõimalused köögis

SAGA saatis katsetamiseks kotitäie küpsetuspaberit. Hea võimalus proovida teistsuguseid kasutusvõimalusi.

Kõigepealt proovisin kartulite keetmist küpsetuspaberist kotis. Selleks tuleb kartulid koorida, aseta küpsetuspaberile ja küpsetuspaber pealt kokku siduda. Nii ei kee kartulid lõhki ja pott jääb puhtaks. Tore idee, aga ilmselt minu puhul igapäevasesse kasutusse ei jää.

Koogivormi vooderdamine küpsetuspaberiga on tavaline, aga võib-olla mõni lugeja veel ei tea, et kui küpsetuspaber vee all kokku kortsutada, muutub paber pehmeks nagu riie ja koogivormi vooderdamine on hoopis lihtsam. Keeksivormi puhul kasutan alati sellist vooderdamisviisi.

Küpsetuspaberit saab kasutada ka nö kaanena ahjuvormi katmiseks. Selleks tuleb lõigata küpsetuspaberist 2 cm laiem “kaas”. Ahjuvormi servad pintseldada väljast munavalgega ja voltida küpsetuspaber ahjuvormi külge kinni.

Minu lemmiknipp on aga küpsetuspaberis kala küpsetamine. Niimoodi küpsetatud kala jääb väga mahlane ja hõrk.
Selleks tuleb lauale asetada 4 lehte küpsetuspaberit. Paberi keskele asetada kala ja meelepärased lisandid. Mina kasutasin latikafileed, maitsestasin soola ja pipraga, peale asetasin tomateid, ürdivõid ja värsket tilli. Seejärel voldi küpsetuspaber kokku ja keera otsad kinni nagu kommipaber. Küpseta 180-200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Serveeri.

Sama meetodiga saab valmistada aedvilju, mahlast kanafileed või kõike koos. Nii saab valmistada igale sööjale meelepäraste lisanditega portsjoni.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga