Juustupõhjal aedviljapirukas

Kui keegi räägib aedviljapirukast, siis kangastub mulle silme ette vettinud munase sisuga küpsetis. Mulle meeldib pigem õhuke lahtine pirukas. Siis ei jäägi muud üle kui üks pirukategu endal ette võtta.
Pirukapõhja valmistamisel kasutasin riivitud juustu, mis annab mõnusa krõbeda taignapõhja. Et rohkem esile tuua aedviljade maitset, röstisin neid enne kuumal pannil. Täidisesse läks veel lisaks koorele natuke sinepit ja tilli.

Pirukas maitses väga hästi ka järgmisel päeval.


Juustupõhjal aedviljapirukas

Põhi:
100 g külma võid
100 g jahu
75 g riivitud juustu Synnove Itaallane
2 spl külma vett

Täidis:
1 väike suvikõrvits
1 punane sibul
250 g kirss-tomateid
oliivõli
1 muna
240 ml rõõska koort
1 spl Dijon sinepit
75 g riivitud juustu Synnove Itaallane
hakitud värsket tilli
soola
musta pipart

Haki külm või, jahu, riivitud juust ja külm vesi taignaks. Mässi tainas toidukilesse ja tõsta tunniks ajaks külmkappi.
Rulli tainas pirukavormist veidi suuremaks, vajuta vormi põhja ja külgedele. Torka kahvliga põhja sisse mõned augud. Küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus 5 minutit.
Viiluta suvikõrvits õhukesteks pikiviiludeks. Viiluta sibul õhukeselt. Poolita tomatid. Kuumuta pannil veidi oliivõli. Prae suvikõrvitsaviilud mõlemalt kergelt kuldseks. Eemalda suvikõrvits pannilt. Lisa uuesti õli ja pruunista kergelt sibul ja kirss-tomatid. Laota köögiviljad eelküpsetatud põhjale. 

Klopi muna kahvliga kergelt lahti, lisa rõõsk koor, sinep, riivitud juust, till, maitsesta soola ja musta pipraga. Vala munasegu köögiviljadele. Küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus 20-25 minutit kuni piruka pealispind on kenasti kuldne.

Retsept valmis koostöös SynnovegaLisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga