Paneeritud šnitsel ja kiirmarineeritud köögiviljasalat

Šnitsel ehk jahu ja saiaga paneeritud sealiha on vana hea klassika. Lisan siia oma meetodi šnitsli valmistamiseks.

Esiteks võib šnitslit valmistada nii sealihast, vasikalihast kui ka kanalihast. Paneering valmistatakse tavaliselt riivsaiast, aga kuna minul oli seekord kasutada Panko paneering (riivsaiahelbed), siis sai kate selline. Üldiselt eelistangi Pankot tavalisele riivsaiale, sest Panko on suurema struktuuriga ja saab õhulisem ja krõbedam.
Kui tavaliselt šnitsel praetakse pannil rohkes õlis, siis mina valmistan šnitslid ahjus. Esiteks see ei tekita kööki praadimislõhnu ja tulemus saab vähemrasvasem. Piisab vähesest õlist, et paneering saab krõbe.

Kõrvale tegin kiirmarineeritud köögiviljadest salati. Kiirmarineerimine on minu uus lemmik talviste salatite valmistamisel. Marineerimiseks sobivad kõik köögiviljad, eriti hästi kodumaised porgand, peet ja kaalikas. Köögiviljad tuleb võimalikult õhukeselt viilutada ja lasta veerand tundi marinaadis seista. Tulemuseks on mõnusalt krõmps salat.

PANEERITUD ŠNITSEL JA KIIRMARINEERITUD KÖÖGVILJASALAT

Paneeritud šnitsel:

6 tk sealihast liblikfileed
2 muna
1,5 sl Dijon sinepit
75 g Panko paneeringut või riivsaia
1 tl Cajun maitseainesegu (paprika, küüslauk, tšilli)
1 tl soola
õli
serveerimiseks maitsevõid

Haamerda lihatükid mõlemalt poolt õhukesteks. Klopi munad kahvliga lahti, maitsesta sinepiga. Teises kausis sega riivsai ja maitseained. Kasta lihatükid esiteks mõlemalt poolt munasegusse, seejärel riivsaiapurusse. Tõsta paneeritud lihatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale veidi õli. Küpseta 220 kraadises ahjus 15 minutit. Serveerimisel tõsta igale lihatükile killuke maitsevõid.

Kiirmarineeritud köögiviljasalat:

2 porgandit
1 kurk
1 sibul
500 ml vett
1 sl meresoola
2 sl suhkrut
2 sl õunaäädikat
0,5 dl oliivõli
1 sidruni mahl
veidi soola ja musta pipart
värsket rohelist salatit
mooniseemneid

Puhasta köögiviljad ja lõika õhukesteks viiludeks (näiteks kasutades juurviljakoorijat). Aja potis vesi keema, maitsesta soola, suhkru ja õunaäädikaga. Tõsta pott pliidilt, lisa köögiviljad, kata pott kaanega ja lase 15 minutit marineeruda. Nõruta.
Sega salatikastmeks oliivõli, sidrunimahl, maitsesta soola ja musta pipraga. Tõsta salatilehed kaussi, aseta peale marineeritud köögiviljad, nirista peale salatikaste ja puista peale veidi mooniseemneid.



2 thoughts on “Paneeritud šnitsel ja kiirmarineeritud köögiviljasalat”

  • Otsisin nädalavahetuseks lõunasöögiideed ja seda retsepti nähes teadsin kohe, et vohh, šnitsel see ongi. Tulidki väga maitsvad šnitslid, kasutasin kaelakarbonaadi ja küpsetusaeg jäi sinna 20-25 min kanti. Aitäh idee eest 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga