Farfalle-tuunikalasalat ja krõbesaiad punase pestoga

Kevade saabumisel ilmuvad toidulauale kergemad ja hõlpsasti valmistatavad road. Veel parem kui kõike head ja paremat saab nautida värskes õhus. Selles mõttes on farfalle-tuunikalasalat on väga lihtne valmis teha ja karbiga õue kaasa võtta. Soovitavalt võiks salatil veidi aega seista lasta, et maitsed ühtlustuksid, kuid pole hullu kui ka kohe sööma asuda. Samuti ideaalne eine lõunasöögina tööle kaasa pakkida. 
Salati tegemiseks kasutasin farfalle makarone ehk lipsukujulisi makarone. Kastmeks kasuta kindlasti kvaliteetset oliivõli ja tuunikalakonservi. Olen kasutanud ka veega tuunikala, sellisel juhul tuleks oliivõli lisada rohkem. Lisaks läksid salatisse oliivid, kapparid, basiilik, mozzarella ja esimesed kodumaiseid kirss-tomateid Intsu talust.
Salati kõrvale tegin krõbesaiu punase pestoga, mis valmistasin päikesekuivatatud tomatitest, toorjuustust ja parmesanist. Peale värsket kevadist redist ja murulauku. 

FARFALLE-TUUNIKALASALAT

250 g farfalle pastat (lipsukujulisi makarone)
250 g  kirsstomateid
140 g kivideta musti oliive
200 g  väikseid mozzarellapalle
200 g  tuunikalatükke õlis
värskeid basiilikulehti
2 sl kappareid
2 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart

Keeda pasta soolases vees al dente. 
Nirista suure kausi põhja oliivõli. Poolita või lõika kirsstomatid neljaks. Poolita oliivid ja mozzarellapallid. Kurna tuunikala. Haki basiilikulehed. Pane kõik kaussi, lisa kapparid ja keedetud pasta. Maitsesta soola ja pipraga. Sega läbi ja lase salatil 30 min maitsestuda.

Algretsept: Nami-Nami
KRÕBESAIAD PUNASE PESTOGA
1 ciabatta
3-4 redist 
murulauku
oliivõli
Pesto:
200 g päikesekuivatatud tomateid õlis
100 g toorjuustu
100 g riivitud parmesani juustu
Nõruta tomatid õlist. Pane tomatid, toorjuust ja riivitud parmesan köögikombaini ja purusta.
Lõika ciabatta viiludeks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale oliivõli ja rösti 180-kraadises ahjus mõni minut kuni saiaviilud on pealt krõbedad. Lase vsaiadel veidi jahtuda.
Määri röstitud ciabatta viiludele pestot, tõsta peale õhukeselt viilutatud redis ning puista peale hakitud murulauku.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga