Grillitud forell värske kartuli salatiga

Eesootav nädalavahetus tõotab tulla mõnusalt soe ja meelitab rohkem õue kui tuppa. Soojad ilmad mööduvadki nii, et toas käiakse ainult söögikraami toomas ning ülejäänud elu toimub õues. 
Seetõttu on paslik jagada retsepti kala grillimiseks, mille kõrvale on sätitud esimesed värsked aiasaadused – salatilehed, redis ja tomat ning muidugi värske kartul. Maitsed on lihtsad ja mahedad.


GRILLITUD FORELL VÄRSKE KARTULI SALATIGA

500 g forellifileed
4-5 värsket kartulit
3 muna
peotäis kirsstomateid
peotäis rediseid
100 g värsket (beebi)spinatit
hakitud tilli
soola
musta pipart
1 sl võid

Kaste
0,5 dl oliivõli
1 tl Dijon sinepit
1 tl mett
veidi soola
sidrunimahla

Puhasta kala luudest.Maitsesta kala soola ja pipraga. Keera foolium kahekorra, tõsta peale kala ja keera served üles. Tõsta kala koos fooliumalusega kuumale grillile ja küpseta keskmisel kuumusel 25 minutit.
Aja vesi potis keema. Lisa veidi soola. Tõsta kartulid keevasse vette. Lase keeda umbes 15 minutit kuni kartulid on kahvliga torgates pehmeks keenud. Nõruta kartulid. 
Aja teises potis vesi keema. Lisa ettevaatlikult munad. Keeda mune 7-8 minutit. Tõsta munad välja, ehmata mune külma veega ja jäta jahtuma. 
Pese ja kuivata spinatilehed. Poolita kirsstomatid ja viiluta redis õhukeselt. Kastme jaoks sega kõik ained omavahel.

Puista serveerimisalusele spinatilehti, tõsta keskele grillitud forell ja äärtesse tükeldatud keedetud kartulid, kirsstomatid, redised ja poolitatud munad. Nirista kaste salatile. Kala peale tõsta mõned võitükikesed ja puista peale hakitud tilli. Serveeri kohe.

Retsept ilmus ajakirjas “Maale!”



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga