Maasika-rabarberi tiramisu

Lähenevale jaanipäevale mõeldes panen siia kirja ühe toreda magustoidu maasikatest ja rabarberist. 
Magusroog koosneb kreemjast toorjuustust ja kreeka jogurtist, maasika-rabarberikeedisest ja Savoiard küpsistest,  nii et hea kerge kõhule ka. Kuigi keedise valmistamine ei võta kaua aega, võib selle varem valmis teha või hoopis kogu magustoidu eelneval päeval valmistada. 


MAASIKA-RABARBERI TIRAMISU

Kogus: 4-6 sööjale

Maasika-rabarberikeedis:
200 g rabarberit
veidi vett
50 g suhkrut
1 vaniljekaun
250 g maasikaid

Kreem:
200 g toasooja maitsestamata toorjuustu
370 g Kreeka jogurtit
2 sl suhkrut

soovi korral 1 sl Cointreau likööri
100 g Savoiard küpsiseid (Ladyfingers küpsiseid)


Tükelda rabarber (noori rabarberivarsi ei ole vaja koorida) väiksemateks tükkideks. Pane rabarberitükid potti, vala peale veidi vett, lisa suhkur ja pikuti pooleks lõigatud vaniljekaun. Keeda tasasel tulel 10-15 minutit kuni rabarber on pehme. Lõika maasikad pooleks või neljaks ja lisa rabarberikeedisele (jäta mõned maasikad kaunistamiseks). Jäta jahtuma. Kui keedis on jahtunud, eemalda potist vaniljekaun. Nõruta keedisest veidi mahla küpsiste niisutamiseks ja lahjenda seda 1 dl veega. Soovi korral sega mahla hulka 1 sl Cointreau likööri.
Sega toasoe toorjuust ja kreeja jogurt suhkruga. 

Võta magustoidupokaalid, tõsta iga pokaali põhja keedist. Murra küpsis pooleks, niisuta mõlemalt poolt mahlasegus ja aseta pokaali põhja. Tõsta peale toorjuustukreemi. Jätka kuni pokaalid on täis. Lase külmas taheneda vähemalt paar tundi. Kaunista ülejäänud küpsiste ja maasikatega.

Retsept ilmus ka juunikuises ajakirjas Maale!



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga