Ploomi-šokolaadikook

Jahedamatel sügisõhtutel tekib mul vastupandamatu isu tummise ja rammusa šokolaadikoogi järele. See kook on hästi šokolaadine, pealt krõbe ja seest niiske. Tähtis on kooki mitte üle küpsetada, sest kuigi ahjust võttes võib kook tunduda toores, küpseb ta vormis veel edasi.
Koogi peale asetasin mahlased ploomid, aga tegelikult võib koogi peal kasutada ükskõik milliseid endale meelepäraseid puuvilju või marju, näiteks magusaid pirne, vaarikaid, jõhvikaid.

PLOOMI-ŠOKOLAADIKOOK

200 g tumedat šokolaadi
100 g võid
150 g suhkrut
näpuotsatäis soola
3 muna
50 g maisijahu (võib asendada nisujahuga)
3 sl kakaod
0,25 tl tšillipulbrit

5 ploomi

Sulata potis tükeldatud šokolaad ja või. Sega hulka suhkur ja sega kuni suhkur on sulanud. Lase šokolaadisegul veidi jahtuda. Pidevalt vispliga kloppides lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, kakao ja tšillipulber ning lisa taignale. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 25×30 ahjuvormi. Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid ja torka lõikepind pealpool õrnalt taigna sisse. Küpseta 175-kraadises ahjus 35 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga