KAERAJAHUST KOHVIKOOK
Kohvijooki on väga lihtne valmistada lisades pulbrile kuuma vett ja soovi korral veel tilga piima. Bambust valmistatud jook on mõrkjas, aga mitte kibe nagu kange kohv kipub olema. Kuumal suvepäeval saab Bambust valmistada külmi kohvijooke või kasutada seda muudes toitudes.
Nii sündis ka see kohvikook, mis tegelikult ei sisalda kohvi. Seega sobib ka lastele. Kook on kohvile iseloomuliku mõrkja maitsega, aga magusust lisab suhkruglasuurist kate. Kohvikoogi valmistamisel kasutasin kaerajahu, mis muudab koogi rabedaks, seepärast soovitaks kooki süüa pigem taldrikult kahvliga kui näpuvahelt. Küll aga oli kook järgmisel päeval külmkapist võetuna tahkem ja mahlasem.
KAERAJAHUST KOHVIKOOK
4 muna
1,5 rafineerimata suhkrut
4 dl kaerajahu
2 sl kakaopulbrit
2 sl Bambu viljakohvi pulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl piima
1 dl õli
Glasuur:
50 g sulatatud võid
2 dl tuhksuhkrut
1 sl Bambu viljakohvi pulbrit
1 sl kakaopulbrit
veidi vett
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega omavahel kaerajahu, kakao, Bambu pulber ja küpsetuspulber. Lisa munavahule vaheldumisi jahusegu ja piim. Viimasena sega hulka õli. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (kasutasin 23×23 cm läbimõõduga lahtikäidavat vormi). Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Glasuuri jaoks sega sulatatud või tuhksuhkru, Bambu pulbri, kakaopulbriga. Lisa niipalju vett kuni saad sobiva konsistensiga glasuuri. Määri glasuur jahtunud koogile.
Retsept valmis koostöös A.Vogel Loodustoodetega