KAERAJAHUST KOHVIKOOK

Ma ei ole kunagi suur kohvijooja olnud, kuid kohvi lõhna olen alati armastanud.  Bambu viljakohvi pulber on minusugusele hea alternatiiv – lõhnab ja maitseb nagu kohv, aga ei sisalda kofeiini, mis südame puperdama ajab. Bambu on valmistatud 100 % mahedast sigurist, nisust, odralinnasest, viigimarjadest ja tammetõrudest.
Kohvijooki on väga lihtne valmistada lisades pulbrile kuuma vett ja soovi korral veel tilga piima. Bambust valmistatud jook on mõrkjas, aga mitte kibe nagu kange kohv kipub olema. Kuumal suvepäeval saab Bambust valmistada külmi kohvijooke või kasutada seda muudes toitudes.

Nii sündis ka see kohvikook, mis tegelikult ei sisalda kohvi. Seega sobib ka lastele. Kook on kohvile iseloomuliku mõrkja maitsega, aga magusust lisab suhkruglasuurist kate. Kohvikoogi valmistamisel kasutasin kaerajahu, mis muudab koogi rabedaks, seepärast soovitaks kooki süüa pigem taldrikult kahvliga kui näpuvahelt. Küll aga oli kook järgmisel päeval külmkapist võetuna tahkem ja mahlasem.

KAERAJAHUST KOHVIKOOK

4 muna
1,5 rafineerimata suhkrut
4 dl kaerajahu
2 sl kakaopulbrit
2 sl Bambu viljakohvi pulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl piima
1 dl õli

Glasuur:
50 g sulatatud võid
2 dl tuhksuhkrut
1 sl Bambu viljakohvi pulbrit
1 sl kakaopulbrit
veidi vett

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega omavahel kaerajahu, kakao, Bambu pulber ja küpsetuspulber. Lisa munavahule vaheldumisi jahusegu ja piim. Viimasena sega hulka õli. Vala tainas  küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (kasutasin 23×23 cm läbimõõduga lahtikäidavat vormi). Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Glasuuri jaoks sega sulatatud või tuhksuhkru, Bambu pulbri, kakaopulbriga. Lisa niipalju vett kuni saad sobiva konsistensiga glasuuri. Määri glasuur jahtunud koogile.

Retsept valmis koostöös A.Vogel LoodustoodetegaLisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga