Tikrilimonaad

Tikripõõsad on sel aastal eriti marju täis. Muist marju süüakse meil niisama ära ja et mitte ülejäänud raisku lasta, olen need mahlaks teinud. Eriti lihtne on moodus selleks on tikritest toormahl, mis valmistatakse ilma kuumutamata, nii säilivad ka marjades olevad vitamiinid.

Tikritoormahl on mõeldud koheseks tarbimiseks, külmkapis hoides säilib paar päeva. Küll aga võib toormahla sügavkülmutada, niimoodi on talvel tervislik mahl kohe võtta.

Tikrilimonaad. Retsept ja foto Liisi Laanemäe

TIKRILIMONAAD

 

2 kg tikreid

2 dl suhkrut

500 ml vett  

Limonaadi jaoks gaseeritud vett  

Purusta tikrid saumikseriga. Lisa vesi ja hõõru läbi sõela. Sega saadud mahla hulka suhkur. Limonaadi valmistamiseks vala mahlale gaseeritud vett.

Tikrilimonaad. Retsept ja foto Liisi Laanemäe


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga