Tikrilimonaad
Tikripõõsad on sel aastal eriti marju täis. Muist marju süüakse meil niisama ära ja et mitte ülejäänud raisku lasta, olen need mahlaks teinud. Eriti lihtne on moodus selleks on tikritest toormahl, mis valmistatakse ilma kuumutamata, nii säilivad ka marjades olevad vitamiinid.
Tikritoormahl on mõeldud koheseks tarbimiseks, külmkapis hoides säilib paar päeva. Küll aga võib toormahla sügavkülmutada, niimoodi on talvel tervislik mahl kohe võtta.
TIKRILIMONAAD
2 kg tikreid
2 dl suhkrut
500 ml vett
Limonaadi jaoks gaseeritud vett
Purusta tikrid saumikseriga. Lisa vesi ja hõõru läbi sõela. Sega saadud mahla hulka suhkur. Limonaadi valmistamiseks vala mahlale gaseeritud vett.
VAATA LISAKS: