Juustune lillkapsapüreesupp
See retsept sündis inspireeritult tänasest hallist ja vihmasest ilmast. Hea kerge ja soojendav kõhutäis tänaseks lõunaks süüa.
Supp saab kreemjas tänu lisatud toorjuustule ja rammu annab riivitud juust. Soola tuleks esialgu pigem ettevaalikult lisada, sest juust juba annab supile soolasust. Supi peale rösti krõbedaid saiakuubikuid.
Supp saab kreemjas tänu lisatud toorjuustule ja rammu annab riivitud juust. Soola tuleks esialgu pigem ettevaalikult lisada, sest juust juba annab supile soolasust. Supi peale rösti krõbedaid saiakuubikuid.
JUUSTUNE LILLKAPSAPÜREESUPP
1 porru
2 küüslauguküünt
praadimiseks õli
300 g lillkapsast
1 l kuuma vett
200 g riivitud juustu
2 sl maitsestamata toorjuustu
riivitud muskaatpähklit
musta pipart
vajadusel soola
Tükelda porru ja küüslauk. Kuumuta potis õli, hauta porrut ja küüslauku (ära pruunista!) mõni minut. Lisa tükeldatud lillkapsas ja vala peale kuum vesi. Keeda kuni lillkapsas on pehme. Püreesta. Sega hulka riivitud juust, toorjuust, maitsesta muskaatpähkli, musta pipra ja vajadusel soolaga. Serveeri krõbedate saiakrutoonidega.