Võis praetud värske kapsas
Praegu on turul müügil esimesed värsked kapsapead ja neid nähes oli õhtusöögiidee kindel. Pole parimat asja kui võis praetud värske kapsas, millele lisatud ohtralt tilli ja sutsuke meresoolahelbeid. Praegu seda postitust kirjutades juba kahetsen, et rohkem neid nunnukesi ei ostnud 🙂
Praadimiseks on sobivaim selline väike ilusti peopessa mahtuv kapsapea, mis on seest kohevate krõmpsuvate lehtedega. Kapsas tuleks lõigata sektoriteks ja praadida keskmisel kuumusel kudlpruuniks. Imemaitsev!
VÕIS PRAETUD VÄRSKE KAPSAS
1 väike kapsas
30 g võid
värsket tilli
meresoola helbeid
Lõika kapsas sektoriteks. Kuumuta pannil või kuni see hakkab mullitama. Tõsta kapsas pannile, lõikepind allpool. Prae keskmisel kuumusel kuni kapsas on kenasti pruunistunud. Keera ringi, puista peale hakitud värsket tilli ja soolahelbeid ning prae ka teine pool kuldseks. Serveeri kohe ja puista peale veel värsket tilli.