Ürdine kartulipuder juustuga
Üks sellistest toitudest on kohev kartulipuder. Kuigi tavalist kartuliputru ma üldiselt ei teegi, ikka viskan sekka mõnda muud köögivilja, näiteks kaalikat, lillkapsast, kõrvitsat. Maitseks ja värviks. Viimasel ajal lisan pudrule alati ka riivitud juustu ja ürte. Juustuna on parem tugevamaitseline juust, aga ka tavapärane sobib hästi. Serveerimisel teen pudrukuhja otsa lohukese, kuhu tõstan killukese võid sulama. Nagu vanasti kodus tehti 🙂
Olen koondanud argitoitude retseptid siia. Nii, et kellel ideid napib, võib siit inspiratsiooni ammutada.
ÜRDINE KARTULIPUDER JUUSTUGA
700 g kartuleid
300 g kaalikat
50 g võid
100 ml sooja piima
50 g riivitud cheddar juustu
peotäis värsket tilli ja peterselli
Koori ja tükelda kartulid ja kaalikas. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja lase köögiviljadel veidi auruda. Lisa tükeldatud või ja piim ning tambi pudruks. Sega pudru hulka riivitud juust ja hakitud ürdid. Kontrolli maitsestust ja vajadusel lisa soola. Klopi puulusika abil või vahusta miksriga puder kohevaks.