Pidusai martsipani, rosinate ja pähklitega
Pidusai martsipani, rosinate ja pähklitega
Tainas:
1 pakk kuivpärmi
300 g jahu
50 g suhkrut
0,25 tl soola
1,5 dl käesooja vett
100 g sulatatud võid
Täidis:
100 g toorjuustu
1 sl purustatud kardemoni
100 g martsipanimassi
1 peotäis rosinaid
1 peotäis kuivatatud jõhvikaid
1 peotäis pistaatsiapähkleid (ilma soolata)
määrimiseks muna
Sega suures kausis kuivpärm, jahu, suhkur ja sool. Lisa vesi ja seejürel jahtunud sulavõi. Sõtku tainas ühtlaseks. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida 1 tund.
Kummuta tainas jahusele lauale. Rulli nelinurkseks. Määri taignale toorjuust, raputa peale kardemon. Puista peale riivitud martsipan, rosinad, jõhvikad ja pistaatsiapähklid.
Keera tainas pikemast otsast rulli ja lõika umbes 3-5 cm pikkuseks tükiks. Lao rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuusekujuliselt. Määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus 20 minutit.