Biskviitkattega rabarberikook

Kui esimestest õuntest küpsetan alati Kanada õunakooki, siis esimestest rabarberitest teen biskviitkattega rabarberikooki. See klassikaline retsept on minu vaieldamatu lemmik.

Sel aastal tegin esimese rabarberikoogi juba mõned nädalad tagasi ja oi kui hästi see maitses. Kui aus olla, siis olen seda kooki juba teinegi kord teinud. Lihtsalt alati, kui tahaks midagi küpsetada, siis on dilemma, kas võtta ette vana hea retsept või katsetada midagi uut. Tihtipeale saab otsustavaks esimene variant, sest see retsept on lihtne valmistada ja kindla peale minek. Nüüd saab selle lemmikkoogi retsept lõpuks ka blogisse kirja.

Blogist leiab veel hulganisti rabarberikoogi retsepte:
Rabarberi-šokolaadikoogi
Koheva kaneelise rabarberikeeksi
Martsipani-rabarberikoogi
Rabarberi-purukoogi
… ja rabarberi sildi alt palju muudki.

Biskviitkattega rabarberikook

Põhi:
200 g külma võid
300 g jahu
100 g suhkrut
1  muna

Täidis:
500 g rabarberit
4 sl suhkrut

Biskviit:
6 muna
100 g suhkrut
5 sl jahu
2 sl tärklist

Sega suhkur ja jahu, lisa külm või ja muna. Haki kuni moodustub purutaoline mass. Mätsi puru kokku ja tõsta taignapall 30 minutiks külmkappi. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Puista tükeldatud rabarber eelküpsetatud põhjale. Raputa üle suhkruga.
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega jahu ja tärklis ning sõelu munavahu hulka, sega ettevaatlikult läbi. Kalla munavaht rabarberitele, aja ühtlaselt laiali.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit. Jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut.