Kondenspiimakook rosinate ja pähklitega
Kook saab küll üsna magus, aga samas mõnusalt karamelline, nii et paari koogitükiga saab magusaisu leevendatud küll.
Valmistamisel võib olla üsna loominguline – mina kasutasin rosinaid ja kuivatatud rosinaid, aga tegelikult sobib siin kasutada meelepäraseid kuivatatud puuvilju ja pähkleid.
Kondenspiimakook rosinate ja pähklitega
200 g digestive küpsiseid
50 g võid
375 g suhkruga kondenspiima
100 g rosinaid
50 g kuivatatud jõhvikaid
50 g sarapuupähkleid
20 g mandlilaaste
Sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru saadud puru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja (kasutasin 20×30 cm vormi). Nirista küpsisepõhjale kondenspiim ja puista peale rosinad, jõhvikad, pähklid ja viimaks mandlilaastud. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit.
Algretsept: Aet köögis