Kibuvitsa-õunamoos
Kui isu õuntest, marjadest ja muud heast-paremast aiakraamist täis söödud, võiks osa neist purki pista, et ka talvel oleks miskit magusat sahvrist võtta. Mina küll ise suur hoidistaja ei ole, kuid sel aastal on purkidesse saanud veidi köögiviljasalatit, tomateid-kurke, mõned seened ja magusad moosid.
Kibuvitsa õunamoosi on lihtne teha, ainult kibuvitsamarjade puhastamine on väga tüütu ja poole kilo marjade puhastamiseks kulub ikka jupp aega. Tulemuseks on aga mõnusalt hapukas moos, mis on pannkookide peal ülimaitsev.
Kibuvitsa-õunamoos
500 g kibuvitsamarju
500 g hapusid õunu
3 dl vett
500 g suhkrut
1 sidruni rivitud koor ja mahl
Lõika kibuvitsamarjad pooleks ja eemalda seemned. Puhasta, koori ja tükelda õunad. Pane marjad ja õuna keevasse vette ja hauta madalal kuumusel 25 minutit. Püreeri saadud segu. Lisa suhkur ning sidrunikoor ja -mahl, keeda veel 15 minutit. Tõsta kuum moos steriliseeritud purkidesse, lase jahtuda ja seejärel sulge õhukindlalt.
Retsept: Marjaraamat