Kikerherne-tuunikalasalat
Kikerherne-tuunikalasalat on pisut omapärase maitsega, selline veidi tšilline-hapukas, kuid siiski väga hea. Sobib serveerida pearoa kõrvale, kui ka iseseisva roana, näiteks koos röstitud ciabattaga.
Kikerherne-tuunikalasalat
2-le sööjale
1 purk (250 g) konserv-kikerherneid
3 sl oliivõli
1 sl valgeveiniäädikat
50 g marineeritud paprikat
1 punane sibul
0,5 tl vürtsköömneid
0,25 tl apteegitilliseemneid
0,25 tl tšillihelbeid
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 õliga tuunikalakonserv
1-2 sl sidrunimahla
0,5 dl hakitud värsket peterselli
soola-pipart
Nõruta kikerherned, lisa juurde oliivõli, veiniäädikas ja tükeldatud paprika. Haki sibul, prae õlis pehmeks. Purusta uhmriga maitseained, lisa pannile ja kuumuta 1 minut.
Lisa kikerhernestele nõrutatud tuunikala, sibul, sidrunimahl ja hakitud petersell. Maitsesta soola-pipraga. Sega salat õrnalt läbi.
Retsept: Nami-Nami