Selge lõhesupp

Suppe meie laual just liiga tihti ei esine, vahest ma endale lõunaks teen. See kalasupp valmis  õhtusöögist üle jäänud kalafileest ja muudest parasjagu külmkapis leiduvatest ainetest. Maitsev ja lihtne kalasupp. Mina kasutasin supis lõhefileed, aga sobivad ka muud kalad.Selge lõhesupp

4-le sööjale

300 g kalafileed (lõhet, forelli, haugi vm kala)
1 l kalapuljongit
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 porgand
2-3 kartulit
1 loorberileht
peotäis (külmutatud) herneid
soovi korral veidi krevette
soola
valget pipart
maitserohelist (tilli, rohelist sibulat, peterselli)

Hauta hakitud sibul võis klaasjaks. Lisa küüslauk ja tükeldatud porgand ning hauta veel mõni minut.
Aja potis puljong keema, lisa juurde kartulikuubikud ja loorberileht, keeda kuni kartul on peaaegu pehme. Lisa eelnevalt praetud sibul, küüslauk ja porgand ning herned. Seejärel tükeldatud kala ja krevetid. Maitsesta soola-pipraga. Lase supil uuesti keema tõusta, seejärel eemalda pott tulelt, kata kaanega ja lase 5 minutit seista. Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist.1 thought on “Selge lõhesupp”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga